آموزه های ناب

حاوی تعالیم مفید و مؤثر در سلامت روح و روان و جسم

آموزه های ناب

حاوی تعالیم مفید و مؤثر در سلامت روح و روان و جسم

حاوی مطالب تاثیر گذار و خواندنی و انسان ساز بر گرفته از معارف قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام و...

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
پیام های کوتاه
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران

مضرات مخرب قلیان و سیگار

جمعه, ۱۵ فروردين ۱۳۹۹، ۰۷:۴۴ ق.ظ

خودکشی تدریجی و زودرس

 

قرآن کریم می فرماید : ولا تلقوا بایدیکم الی التهلکه 

بادست خود جانتان را به هلاکت نیندازید. /195 بقره 

 

 

(سیگاروقلیان دوعامل تدریجی مرگ ونابودی درانسان) 

 

 _ سیگار رایج‌ترین ماده مصرفی اعتیادآور جهان است و علت آن وجود نیکوتین در توتون است که اعتیادآور می‌باشد.

البته عوارض اصلی سیگار مربوط به نیکوتین نیست بلکه عمدتاً در دود حاصل از سوختن توتون یافت می‌‌شود. لازم به یادآوری است که عوارض بیان شده برای سیگار، در حالتی شدیدتر برای قلیان نیز وجود دارد.

 

  * بالا‌رفتن احتمال اعتیاد به مصرف سیگار (تحقیقات نشان داده است کسانی که در نوجوانی یا جوانی به طور مرتب سیگار می‌کشند، مصرف را در دوران بزرگسالی نیز ادامه می‌دهند. اکثر افراد بزرگسالی که در حال حاضر سیگار می‌کشند، مصرف خود را در نوجوانی شروع کرده‌اند)

 

  * مصرف سیگار می‌تواند از رشد طبیعی ریه جلوگیری کند و آن را با کندی مواجه کند و این به معنای کاهش حجم اکسیژن در دسترس برای عضلات است.

 

  * جوانانی که مرتباً سیگار مصرف می‌کنند بیشتر دچار بیماری های تنفسی می‌شوند.

 

  * نوجوانانی که سیگار مصرف می‌کنند 5/2 برابر بیشتر از آنهایی که سیگار نمی‌کشند به دلیل مشکلات عاطفی و روانی به پزشک مراجعه می‌کنند.

 

  * وقتی سیگار کشیده می‌شود تمام منواکسید‌کربن، 90 درصد نیکوتین و 70 درصد قطران (قیر) موجود در آن در ریه باقی می‌ماند.

 

  * علاوه بر موارد فوق سیگار در نوجوانی اولین ماده‌ای است که توسط نوجوانان مصرف‌کننده مشروب و سایر مواد، مصرف شده است.

 

 _ اثرات مصرف سیگار

 

  · افزایش احتمال ابتلا به انواع سرطان ریه، دهان، حلق، حنجره، مری، مثانه، پانکراس، دهانه رحم

 

  · برونشیت و بیماریهای مزمن تنفسی

 

  · افزایش احتمال خطر بیماریهای کرونرقلبی، فشارخون بالا، سکته مغزی، خونریزی مغزی، سرطان خون، آب مروارید چشم، بیماریهای غده تیروئید، سقط جنین، یائسگی زودرس، پوکی استخوان و بیماری های پوستی

____________________________

  حقایقی درباه قلیان

 

 

· دود حاصل از سوختن تنباکوی قلیان حاوی مقدار زیادی مواد سمی است که مصرف این مواد عامل مهمی در بروز سرطان ریه و بیماری های قلبی و عروقی است.

 

  · در هر بار مصرف قلیان دود بسیار زیادی در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار وارد بدن می‌شود و میزان نیکوتین دریافتی به اندازه‌ای است که ایجاد اعتیاد می‌کند.

 

  · خطر انتقال بیماری‌های عفونی و بیماری‌های واگیر از طریق دهان و دستان آلوده همچون هپاتیت ب و سل به دلیل استفاده مشترک افراد از قلیان، وجود دارد.

 

  · بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط معاونت سلامت و دبیرخانه کشوری کنترل دخانیات، هر فرد مصرف کننده قلیان از نظر مواجهه و استنشاق دود در هر وعده، معادل 100 نخ سیگار یا بیشتر، دود دریافت می‌کند.

 

  · مواد سمی قلیان نه تنها کمتر از سیگار نیست بلکه بعضی مواد خطرناک از جمله قیر یا دوده (سرطان زا)، مونواکسید کربن (آلاینده) و نیکوتین(ایجادکننده وابستگی) موجود در دوده آن از سیگار بیشتر است. با مصرف قلیان بیش از 600 ماده سمی و مهلک وارد ریه فرد مصرف کننده و اطرافیان خواهد شد.

 

  · در مقایسه با یک نخ سیگار دود قلیان مقدار بیشتری آرسنیک، سرب و نیکل دارد. 36 بار بیشتر از سیگار حاوی تار و 15 بار بیشتر از سیگار حاوی مونواکسیدکربن است. که مونوکسیدکربن چیزی بسیار خطرناک است. 

 

  · دود حاصل از تنباکو حاوی مواد شیمیایی خطرناکی است که مسبب انواع سرطان است. این مواد توسط آب قلیان تصفیه نمی‌شوند.

 

  · تنباکوهای میوه ای نیز دارای تار و مواد سرطان زا هستند.

-----------------------------------------

  حشیش

 

  حشیش از گیاه شاهدانه تهیه می‌شود و برخلاف تصور معمول، اعتیاد روانی آن بسیار قویتر است.

به برگ این ماده گراس یا ماری جوانا و به صمغ آن حشیش می‌گویند که تا ده برابر قویتر از برگ آن است. این ماده هیچ نقشی در تقویت حافظه و تمرکز ندارد.

 

  اثرات کوتاه مدت استفاده از حشیش چیست؟ 

 

  1- افزایش فشارخون و افزایش احتمال غش‌کردن

 

  2- حالت خواب آلودگی و احساس گرسنگی زیاد

 

 3- ناتوانی در تعقیب زمان و اختلال در حافظه کوتاه مدت

 

  4- کاهش توانایی‌هایی که نیاز به تمرکز و هماهنگی حواس دارند مثل رانندگی

 

  5- تشدید فعالیت و افزایش ضربان قلب

 

  6- احتمال بروز عوارض قلبی برای افرادی که از بیماریهای قلبی رنج می‌برند

 

  7- قرمز شدن چشمها، براثر پرخون شدن بافت‌های آن

 

  8- کاهش بازداری اجتماعی در رفتار و بی قیدشدن

 

  9- ایجاد بدگمانی و سوءظن، توهم و اضطراب شدید

 

  اثرات بلندمدت استفاده از حشیش چیست؟ 

 

  1- احتمال ابتلا به آسم و برونشیت

 

  2- از آنجا که حشیش تا چهارهفته در بدن باقی می‌ماند سبب کاهش سرعت پردازش اطلاعات و افت عملکرد می‌شود.

 

  3- افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های شدید روانی تا دو برابر

 

  4- ابتلا به بیماریهای ریوی مثل سرطان ریه

 

  5- کاهش سطح هورمون تستوسترون در مردان

 

  6- افزایش سطح هورمون تستوسترون در زنان

 

  7- کاهش مقدار اسپرم ها در مردان

 

  8- افزایش خطر ناباروری در زنان

 

  9- ایجاد وابستگی عاطفی و روانی و نیاز به افزایش مصرف برای رسیدن به حالت نئشگی اولیه

 

  برگرفته از کتاب دکتر طارمیان

http://www.iust.ac.ir

___________________________

 

 میدانستید قلیان کشیدن قدمت ۴۰۰ ساله دارد؟ خاستگاه قلیان قاره آسیا و هند است و در اوایل سال ۱۶۰۰ میلادی فردی به نام «حکیم عبدول فتح» که پزشکی هندی بود قلیان را اختراع کرد و تصور می‌کرد که این وسیله دودزا احتمالا مضرات کمتری از سیگار و سایر دخانیات دارد.

 

در دهه ۹۰ میلادی بود که پای قلیان به کشورهای حوزه دریای مدیترانه هم باز شد و کم کم به سایر کشورهای دنیا هم کشیده شد.

تصور برخی افراد این است که عوارض قلیان کشیدن کمتر از کشیدن سیگار است. چرا؟ به این دلیل که بسیاری تصور می‌کنند آب موجود در قلیان میزان سمیت و سرطان‌زا بودن تنباکو را کاهش می‌دهد. اما حقیقت این است که عوارض قلیان کشیدن هیچ دست کمی از کشیدن سیگار ندارد.

برخی از مواد سمی و بسیار خطرناک که در اثر کشیدن قلیان وارد بدن، سیستم تنفسی و جریان خون می‌شوند عبارتند از:

 

«تار» که ترکیبی صمغ مانند، قهوه‌ای و چسبناک است و از صدها ماده شیمیایی مختلف (هیدروکربن‌های پلی آروماتیک، آمین‌های آروماتیک و ترکیبات غیر ارگانیک) که بسیاری از آن‌ها سمی،‌ سرطان‌زا و جهش‌زا هستند تشکیل شده است)، آرسنیک، کروم، کبالت، کادمیوم، نیکل، فرمالدئید، استالدئید، اکرولین و پودر سرب.

برخی شرکت‌های تولید کننده توتون و تنباکو ادعا می‌کنند که در محصول تولیدی آن «تار» وجود ندارد اما حقیقت چیز دیگری است.

علاوه بر این، زغال چوبی که برای حرارت دادن تنباکو مورد استفاده قرار می‌گیرد شامل مونوکسید کربن، فلزات و سایر عوامل ایجاد کننده سرطان مانند هیدروکربن‌های پلیاروماتیک است که برای افراد قلیانی و سیگاری و کسانی که در معرض دود سیگار و قلیان هستند بسیار خطرناک است.

 

 

برخی از بیماری‌های مرتبط با عوارض قلیان کشیدن هم عبارتند از:

سرطان دهان، سرطان ریه، سرطان معده و سرطان مری.

علاوه بر این قلیان کشیدن سبب بروز بیماری‌های قلبی می‌شود و بر توانایی باروری در زنان و مردان تاثیر می‌گذارد.

یادتان باشد کشیدن قلیان مشترک، خطر سرایت بیماری‌های عفونی را تا حدود زیادی افزایش می‌دهد.

---------------------------------------

 

10 بلایی که قلیان و سیگار بر سر پوست شما می‌آورند؛ پیپ کشیدن بهتر از سیگار و قلیان است؟

 

 برخی افراد بر این باورند که ضرر کشیدن پیپ از سیگار و قلیان کمتر است و اگر اهل دخانیات باشند این مسئله را با پیپ حل می‌کنند. اما واقعیت این است که طبق تحقیقات پزشکی صورت گرفته در این زمینه، پیپ و سیگار و قلیان هر سه به یک اندازه خطرناک هستند. بسیاری از بیماری‌هایی که افراد سیگاری و کسانی که قلیان می‌کشند به آن مبتلا می‌شوند برای افرادی که به کشیدن پیپ اعتیاد دارند ریسک بالایی دارد. برخی از این بیماری‌ها عبارتند از:

 

 

بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، سرطان ریه و سایر سرطان‌هایی که با سیگار و قلیان کشیدن مشترک هستند. شاید تنها مزیت پیپ و قلیان کشیدن این است که مثل سیگار به راحتی در دسترس نیستند و به همین دلیل تمایل و فرصت کمتری در طول روز برای استفاده از آن‌ها نسبت به سیگار وجود دارد.

 

 

_اما ده بلایی که قلیان و سیگار بر سر پوست و زیبایی شما می‌آورند

 

 

برای هشدار دادن در مورد خطرات و مضرات کشیدن قلیان و سیگار معمولا به جنبه‌هایی مثل سرطان‌زا بودن و ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی اشاره می‌شود. اما مسئله اینجاست که کشیدن قلیان و سیگار و پیپ فقط باعث بروز این بیماری‌ها نمی‌شود و تاثیرات بسیار مخربی بر روی ظاهر و پوست شما می‌گذارند. برخی از تاثیرات مخرب کشیدن سیگار و قلیان و پیپ بر روی ظاهر و پوست افراد که براساس تحقیقی بر روی افراد دوقلو سیگاری و غیر سیگاری صورت گرفته عبارتند از:

 

 

۱-عوارض قلیان و سیگار کشیدن روی پوست و دندان‌ها

ربطی به سن و سال ندارد. حتی اگر دو آدم با هم دوقلو و خواهر و برادر باشند آن کسی که سیگار، قلیان یا پیپ می‌کشد پوست، دندان و حتی موهای ضعیف‌تری دارد. این در حالی است که افراد سیگاری قلب، شش‌ها و استخوان‌های ضعیف‌تری دارند.

 

 

۲-پوست ضعیف و چروک صورت و دور چشم‌ها

بیش از ۴۰۰۰ ماده شیمیایی مضر در تنباکو وجود دارد که بسیاری از آن‌ها مانع کلاژن‌سازی در پوست می‌شوند و حالت ارتجاعی و قدرت کشیدگی پوست را از بین می‌برند و سبب بروز چروک‌های عمیق روی پوست فرد می‌شود. از سوی دیگر پوست دور چشم که معمولا نازک‌تر از سایر قسمت‌های پوست صورت است در افراد سیگاری زودتر و بیشتر از سایر افراد چروک می‌شود. اگر سیگاری هستید یا قلیان می‌کشید برای به تعویق انداختن این عوارض حتما از کرم دور چشم استفاده کنید.

 

 

۳-چروک شدن پوست بازوها

یکی دیگر از عوارض قلیان و سیگار کشیدن علاوه بر چروک و لک شدن پوست صورت، صدمه به پوست سایر اندام‌ها به خصوص پوست دست‌ها، بازوها و سینه است. در واقع زمانی که کلاژن سازی پوست متوقف می‌شود نخستین مناطقی که بعد از پوست صورت آسیب می‌بینند پوست دست‌ها و افتادگی پوست سینه است.

 

 

 4-چین و چروک دور لب

قلیان و سیگار کشیدن از دو طریق به پوست دور لب آسیب می‌رساند و آن را چروک می‌کند. نخست این‌که با پک زدن به قلیان و سیگار ماهیچه‌های اطراف لب خود به خود ضعیف می‌شوند و باعث چروک دور لب می‌شوند. از سوی دیگر همان تاثیر مخرب قلیان و سیگار بر روی کلاژن‌سازی و از دست رفتن حالت کشسانی پوست باعث چروک دور لب‌ها می‌شود.

 

 

۵-لک‌های پیری روی پوست صورت و دست‌ها

از جمله عوارض قلیان و سیگار کشیدن ظاهر شدن لک‌های قهوه‌ای روی پوست صورت و دست‌ها است که در حالت عادی با بالا رفتن سن روی پوست ظاهر می‌شوند. این لکه‌ها معمولا روی پوست افرادی ظاهر می‌شوند که زیاد در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرند اما در افراد قلیانی و سیگاری و کسانی که قلیان می‌کشند زودتر از زمان معمول و بیشتر اتفاق می‌افتد.

 

 

۶-دندان‌های پوسیده و جرم گرفته

دندان‌های زرد و جرم گرفته یکی از بدترین تاثیرات مصرف دخانیات در طولانی مدت است اما این تمام ماجرا نیست. بوی بد دهان، جرم گرفتگی دندان‌ها و عفونت لثه در کنار بیماری‌های خطرناک و کشنده‌ای مثل سرطان دهان، زبان و … از جمله عوارض کشیدن قلیان و سیگار برای فرد محسوب می‌شوند.

 

 

۷-زرد شدن پوست انگشتان و ناخن‌ها

شاید به نظر برخی افراد ژست گرفتن سیگار میان انگشتان جالب باشد اما اگر بدانید همین امر باعث زرد و چروک شدن پوست انگشتان دست و ناخن‌ها می‌شود احتمالا نظرتان عوض خواهد شد. خبر خوب این است که اگر سیگار را ترک کنید این عوارض از بین خواهند رفت.

 

 

۸-ریزش و کم پشتی موها

با بالا رفتن سن تار موها در زنان و مردان نازک‌تر می‌شود اما قلیان و سیگار کشیدن این روند را تسریع می‌کند. حتی در برخی افراد قلیانی و سیگاری ریزش مو سریع‌تر از سایر افراد اتفاق می‌افتد. طبق تحقیقاتی که در کشور تایوان صورت گرفته در تاسی مدل مردانه در مردان آسیایی سیگار یکی از فاکتورهای اصلی است.

 

 

۹-آب مروارید

در افرادی که قلیان و سیگار می‌کشند چشم‌ها هم آسیب می‌بینند. در حقیقت ریسک ابتلا به بیماری آب مروارید در افراد قلیانی و سیگاری بیشتر است.

 

 

۱۰-پسوریاس

پسوریاس یک بیماری مزمن است که اغلب سبب ایجاد ضایعات پوستی به خصوص در ناحیه پوست سر زانوها، آرنج‌ها، دست‌ها، پاها یا کمر می‌شود. در این نواحی ممکن است پوست به رنگ نقره‌ای، سفید یا قرمز درآید. طبق تحقیقات صورت گرفته احتمال ابتلا به پسوریاس در کسانی که قلیان و سیگار مصرف می‌کنند بیشتر است.

 

https://blog.okcs.com

 

 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی